更多

臺北緊湊型翁宅  ID:A-MD1041

HKD0

Short Description

分類:整套方案

風格:現代

色調:白色,黃色

適用面積:80-100m²

可否定製:是

定製時間:5-7天

免費下載

產品詳細

細節

案例賞析

LOFT中國感謝來自中國臺北兩册空間設計團隊的住宅空間案例分享:

建築師和室內設計師都很清楚,公寓的佈局在優化可用空間、確保流線順暢和反映居住者的需求方面至關重要,尤其是在缺乏多餘空間的情况下。囙此,當翁先生委託室內設計工作室兩册空間設計團隊在臺北翻新一套緊湊的公寓時,第一件事就是修改現有的佈局,以適應客戶的生活方式。同樣重要的是,設計師們設計出了一種當代優雅和極簡主義的裝潢風格,而翁先生的童年正是在這種風格的引導下度過的。

Architects and interior designers are well aware that an apartment’s layout is critical in optimizing the available space,ensuring smooth circulation and reflecting the occupier’s requirements,especially when there is a shortage of square metres. So when Taiwanese interior design studio 2BOOKS space design was commissioned by Mr. Weng to renovate a compact apartment in the country’s capital,Taipei,the first order of business was to modify the existing layout in order to accommodate their client’s lifestyle. As important,the designers have conjured a décor of contemporary elegance and minimalist sensibility that nevertheless channels Mr. Weng’s childhood.

此前,為了容納三間臥室和兩間浴室,公寓的餐飲區和廚房區被縮小了。這不僅是因為冰柜不適合廚房,而且冰柜的存在也意味著沒有空間放一張四人的餐桌。通過减少一間浴室和稍微縮小兩間臥室,設計師們通過充分擴大這兩個區域,以及在客廳創造額外的空間,解决了這兩方面的不足。

Previously,the apartment’s dining and kitchen areas had been downsized in order to accommodate three bedrooms and two bathrooms. This not only meant that the refrigerator stood in the dining room because it didn’t fit in the kitchen,its presence there meant that there was no space for a four-person dining table. By eliminating one of the bathrooms and slightly shrinking two of the bedrooms,the designers have addressed both grievances by sufficiently enlarging the two areas,as well as creating additional space in the living room.

為了增强寬敞的感覺,設計師們避開了裝潢和多餘的傢俱,選擇了簡約的線條和整潔的空間。出於同樣的原因,滑動推拉門將廚房與開放式餐廳生活區分隔開來,允許兩個區域在打開時被視為一個區域。與此同時,半透明玻璃的使用使得廚房窗戶的自然光照亮了用餐區,即使門被關上的情况下。

In order to enhance the sense of spaciousness,an essential attribute for such a small-sized apartment,the designers have eschewed decorations and superfluous furnishings in favour of a minimalist aesthetic of simple lines and uncluttered spaces. For the same reason,sliding panels separate the kitchen from the open-plan dining living area allowing the two areas to be perceived as one when opened. Meanwhile,the use of translucent glass allows natural light from the kitchen windows to illuminate the dining area even when the doors are slid shut.

通過與業主的協商,選定的資料參攷了他在改造後的公寓中成長的環境。白色和灰色兩色調的牆壁和水泥地板揮舞著設計的簡潔性,松木膠合板傳達了熟悉的住宅氛圍,而暴露的磚砌界定了工作區域。選擇的小型傢俱,如淺藍色沙發,簡約的紅色控制台和舊木箱咖啡桌,進一步突出了公寓的個性且沒有破壞裝潢的柔和的氣氛,證明簡單和字元在室內設計並不衝突的概念。

In consultation with the new owner the selected materials reference the environment he grew up in thus bestowing upon the renovated flat a sense of familiarity. White and grey two-toned walls and cement flooring brandish the design’s simplicity,pine plywood conveys a familiar residential atmosphere,while exposed brickwork delineates the studyarea. The small selection of furniture that has been chosen,such as the light blue sofa,the minimalist red console and the distressed wooden crate used as a coffee table,further accentuate the apartment’s personality without undermining the décor’s subdued ambience,proving that simplicity and character are not contradictory concepts in interior design.

完整項目資訊
項目名稱:臺北緊湊型翁宅Weng’s House-Does More with Less
項目類型:住宅
項目位置:中國·臺北
項目規模:83㎡
主要資料:樹脂砂漿地坪、松木合板、鐵件、玻璃
完成日期:2018

使用說明書

評論

返回頂部